Παίξτε Πόρτες Online

Η εφαρμογή του Τάβλι είναι προς το παρών διαθέσιμη μόνο για επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές(pc & mac) όπως και για Tablet. Σκοπός μας είναι στο άμεσο μέλλον να επανεργοποιήσουμε την χρήση του Τάβλι και στους επισκέπτες που κάνουν χρήση κινητών τηλεφώνων.

Μέχρι τότε σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Tavli.gr με τις προ-αναφερθείσες συμβατές συσκευές.


Δοκιμαστική Λειτουργία Τάβλι*

Το τάβλι είναι το αρχαιότερο παιχνίδι καθώς πρωτοεμφανίστηκε στη Μεσοποταμία της Αιγύπτου το 2900 με 1800 πΧ.

Στην Ελλάδα το τάβλι εμφανίζεται με το όνομα Πεσσοί μετά το 1600πΧ και η μορφή του ήταν τρεις σειρές από 12 τετράγωνες θέσεις ή 12 σειρές των τριών θέσεων. Πολύ πιο μετά, γύρω στο 50μΧ, το τάβλι απλοποιήθηκε καθώς αφαιρέθηκε η μεσαία σειρά θέσεων και απέμειναν οι δύο ακριανές, έτσι επιτράπηκε σε μία θέση να είναι περισσότερα από ένα πούλια, οπότε και το τάβλι άρχισε να παίρνει μια μορφή πλησιέστερη στη σημερινή.

Στην εποχή μας το τάβλι έχει τρεις βασικές παραλαγές, τις Πόρτες, το Πλακωτό και το Φεύγα. Από αυτές τις απαραλλαγές το μικρότερο παράγοντα τύχης το έχει το Πλακωτό ενώ ακολουθεί το Φεύγα και οι Πόρτες.

Η πιο παλιά ανακάλυψη ταμπλο τάβλι έγινε από τον Άγγλο αρχαιολόγο Σερ Λέοναρντ Γούλεϋ κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Ουρ της Χαλδαίας.

* Οι εφαρμογές του Tavli.gr δεν έχουν αναπτυχθεί ούτε υποστηρίζονται από το Tavli.gr. Για πληροφορίες σχετικά με αυτές αλλά και αναφορά τυχών προβλημάτων που έχετε στη χρήση τους θα πρέπει να επικοινωνείται με τις εταιρείες που διαθέτουν τις εφαρμογές. Η εφαρμογή του Τάβλι έχει αναπτυχθεί, φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την Lazyland. Η Lazyland είναι η υπεύθυνη για τη διαχείριση των λειτουργιών της εφαρμογής του Τάβλι και αρμόδια για την υποστήριξη σε τεχνικά ή μη θέματα που ίσως αντιμετωπίζετε.